Bariloche - Reisverslag uit San Carlos de Bariloche, Argentinië van Jasper Pardoel - WaarBenJij.nu Bariloche - Reisverslag uit San Carlos de Bariloche, Argentinië van Jasper Pardoel - WaarBenJij.nu

Bariloche

Door: Jasper

Blijf op de hoogte en volg Jasper

11 Januari 2023 | Argentinië, San Carlos de Bariloche

De kerstversiering wordt opgeruimd, de Messi-gekte lijkt weer wat af te zwakken en wij tikken ons laatste avontuurtje in Patagonië af; Bariloche! Een stadje in het noorden van Patagonië, ergens halfweg de Ruta 40 schat ik in. De omgeving kent veel Zwitserse en Oostenrijkse invloeden. In de winter wordt hier veel geskied, al schijnen de skigebieden nog steeds in schril contrast te staan met de skigebieden in de Alpen.

Cerro Campanario

De eerste dag in Bariloche stond weer in het teken van “regelen”. Een toertje boeken, informatie inwinnen over de mogelijke hikes in de omliggende nationale parken en de volgende stappen van onze trip in Argentinië uitzetten.

In de middag zijn we samen naar 'Cerro Campanario' gegaan, Wout en Eel hebben een relaxdagje in het stadje zelf gepland. Bij de Cerro Campanario kan je een stoeltjeslift pakken naar de top van de berg. De rij was alleen zo bizar lang, dat we besloten om de berg te voet te beklimmen. Boven aangekomen heb je een prachtig uitzicht over de diverse meren in de omgeving, waaronder het 'Lago Nahuel'. Na terugkomst, hebben we de auto weer gepakt en hebben we nog het 'Circuito Chico' gereden; prachtige uitzichten over meren, bergen en bossen.

Rafting op de Rio Manso

Ons raftingavontuur in Chili was ons zo goed bevallen, dat we dit nog wel een keer wilden doen. Wout en Eel hadden hier ook wel zin in en dus zijn we met z’n vieren gaan raften. Dit keer op een rivier level III tot IV. In totaal zaten we met acht man in de boot en in het begin leek de rivier erg saai. Over de gehele linie gezien, blijkt deze toch minder heftig dan die in Chili (wat een level III was). Slechts op enkele punten ging het er even heel heftig aan toe. Eindpunt van de tocht was de Chileense grens.

Het bootje achter ons is op een heftig stuk omgekiept. Al scheelde het bij ons op een gegeven moment ook niet veel, wij zijn lekker in ons bootje gebleven. Gelukkig maar, want we zagen dat het best een karwei is om al die mensen weer terug in de boot te krijgen. Zeker op sterk stromende stukken. Volgende keer een level IV of V proberen?

Alto el Fuego

Met kerst hadden we gegeten met een Frans koppel en die hadden ons het restaurant 'Alto el Fuego' als tip in Bariloche meegegeven. Ergens hadden we deze tip al vaker gekregen, maar we weten niet meer van wie. Toen we aankwamen in Bariloche en hier wilden reserveren, bleek het al tot februari 2023 vol te zitten. Dat gaan we niet redden!

Stoute schoenen aangetrokken en toch in de avond een keer naar toe gegaan om te kijken of er plaats was. Het restaurant lijkt net een groot tuinhuis en staat aan de rand van het centrum op een heuveltje tussen de bomen. Ergens hebben we weer iets goeds gedaan de afgelopen dagen, want er was opeens plaats! We moesten 20 minuutjes wachten, maar dit mocht in de wijnkelder onder het genot van een drankje en een voorgerechtje. Alleen dit bleek al geweldig; een lage ruimte, beetje “duister”, overal flessen en dozen wijn, maar vooral heel knus! Het eten en de bediening bleek vervolgens ook echt fantastisch te zijn! Zeker een goede tip!

Een hike in het nationaal park

De laatste volle dag in Bariloche, hebben we met z´n vieren een hike gemaakt door het 'Parque Nacional Perito Moreno' (zelfde naam als de gletsjer nabij El Calafate). Eerste bezienswaardigheid was een waterval, de ‘Cascada de los Duendes’. Deze was, net als de tweede bezienswaardigheid, niet erg boeiend. De tweede bezienswaardigheid was het uitzicht op het meer.

De derde en laatste bezienswaardigheid was een zeer mooi strandje, het ‘Playa Muñoz’. Dit was het verst gelegen vanaf de parkeerplaats, maar zeer zeker de moeite waard. Werkelijk een prachtig plaatje; kraakhelder water, klein en prachtig strandje (lag helaas wel grotendeels vol) en een mooi uitzicht over het meer en de achterliggende bergen.

Afscheid nemen van onze bolide

Met het einde van Bariloche in zicht, moeten we ook afscheid nemen van onze heerlijke huurauto. Het plan om een auto te huren was voornamelijk ontstaan vanwege de dure vliegtickets, maar eerlijk is eerlijk… Ik ben megablij dat we vanaf Mendoza naar Bariloche de auto hebben gepakt. Hierdoor hebben we prachtige delen van Argentinië gezien, die we anders nooit gezien zouden hebben.

Vanaf hier vliegen we naar Córdoba (de tweede grootste stad van het land), om vervolgens door te gaan naar Iguazú (bekend van de watervallen). In Iguazú steken we de grens over naar onze laatste bestemming: Brazilië! Dit wel onder de voorwaarde dat de huidige onrust als gevolg van de bestorming van het parlement in Brazilië weer afneemt…

• 12 Januari 2023 - 09:46

Jelle:

"in schril contrast met de Alpen", in deze tijd denk ik dat het zo ongeveer gelijk zal zijn qua aantal open pistes [e-1f61c]

Have fun die laatste weken!

• 12 Januari 2023 - 11:11

Bernadet En Henk:

Mannen, level 4 of 5 voor raften zullen de ouders blij van worden...gerum. Geen fratsen de laatste weken hoor haha!

Ge zou nondeju verzuipen met zo'n bootje...brr

Maar jullie zullen je verstand wel gebruiken!

Nou al zolang weg en zoveel gezien, ouders en fam zullen jullie weer blij omarmen dat is zeker!

Dit nemen ze nooit meer af...have fun!

• 12 Januari 2023 - 14:41

Judith Pardoel:

Leuk weer, hopelijk gaat het lukken Brazilië ook nog even mee te pikken.

Nog een maandje te gaan....! Enjoy!