Córdoba
Door: Jasper
Blijf op de hoogte en volg Jasper
15 Januari 2023 | Argentinië, Córdoba
Met meer dan 1,3 miljoen inwoners de tweede grootste stad van Argentinië; Córdoba. Een industrie- en studentenstad met in hartje centrum diverse koloniale gebouwen. Het stadscentrum is heel compact, waardoor we in één middag eigenlijk alle bezienswaardigheden konden zien. Ergens maar goed, want we hebben deze stad ook aangedaan om nog een keer goed op stap te gaan met z’n vieren. Ondanks dat we in club ‘Zen’ geweest zijn, hadden we alle vier een zware “day after”. Meerdere dagen door de stad hobbelen om alles te kunnen zien, was dus geen succes geweest.
Maar voor deze stapavond, hebben we ook nog bij het – volgens Tripadvisor – beste restaurant van de stad gegeten. “Bros. Comedor”, waarbij “Bros.” staat voor broeders. Met name het dessert was voor mij echt een feestje. Een mouse van olijf met diverse noten… Heerlijk!
Verder straalt het stadje veel sfeer uit. Diverse straten in het centrum zijn omgetoverd tot voetgangersgebied, door de stad loopt een rivier waaraan veel bomen staan en je hoeft niet ver te lopen om weer een leuk en bruisend barretje te vinden. Wat ook heel leuk aan de stad is, is dat bij alle belangrijke gebouwen een spiegelbeeld in het straatwerk is weergegeven.
Al bij al een leuke tussenstop voor ons bezoek aan de watervallen van Iguazú.
17 Januari 2023 - 22:06
Bernadet En Henk:
Weer wat afvinken mannen !