Rio de Janeiro - part 2
Door: Jasper
Blijf op de hoogte en volg Jasper
13 Februari 2023 | Brazilië, Rio de Janeiro
De rest van onze dagen in Rio de Janeiro, bestond voornamelijk aan het bezoeken van het strand. De stranden van zowel Copacabana als Ipanema mogen dan misschien niet zo mooi zijn als de stranden van Ilha Grande, de golven daarentegen zijn er werkelijk fantastisch! Het ging er soms zelfs zo heftig aan toe, dat je letterlijk door de zee tegen het strand aan werd gesmeten. Wij gaan daar doorgaans goed op, dus het was om de beurt als kleine kinderen spelen met de golven in de zee. Om de beurt, aangezien je op deze stranden je spullen schijnbaar geen seconde alleen kan laten. Ondanks dat we ons totaal niet onveilig hebben gevoeld, geloven we dat direct. Schijnbaar lopen er lui op het strand die iedereen in de gaten hebben en direct toeslaan als spullen even onbeheerd achter blijven.
Verder zijn we op zaterdag carnaval gaan vieren. We hebben er voor gekozen om niet naar de try out van de optocht te gaan, aangezien het weer rond dat tijdstip in Rio de Janeiro niet al te best zou zijn. Daarbij was er “bij ons in Ipanema” ook een carnavalsparty, dus bedachten we eerst daarheen te gaan. We kunnen altijd nog door! Het was echter zo gezellig en leuk druk, dat verkassen naar een andere plek niet nodig was. Eerst langs de kant van de weg wat biertjes gedronken en genoten van de sambamuziek en daarna met de feestende massa mee de boulevard van Ipanema aflopen. Uiteindelijk werd het inderdaad slecht weer, dus de terugweg hebben we door de regen mogen lopen.
Op zondag hebben we ons heerlijke appartement in Ipanema verruild voor een hotel dichtbij de luchthaven. Dit hotel heeft een zwembad, zodat we onze laatste dag nog lekker van het zwembad kunnen genieten en onze spullen veilig achter kunnen laten na het uitchecken. Ook heb ik nog wat nieuwe kleding en schoenen voor thuis gekocht en hebben we nog een bezoekje gebracht aan de wijk Lapa. Hier ook weer carnavaleske activiteiten, al is wederom het weer niet al te best en daardoor blijven de feestjes vooral beperkt tot de barretjes. Net voordat we gaan eten, worden we nog getrakteerd op een zeer artistieke man die de gehele dag op pad is met zijn kat. Het meest bijzondere is dat zijn kat de gehele tijd op zijn hoofd ligt. Aan de pretoogjes te zien, heeft het beestje het er goed naar zijn zin.
En hiermee…
… sluiten we ook Brazilië af. Het land wat we vooraf niet persé op de planning hadden staan, maar wel in gedachte hadden voor het geval we tijd over zouden hebben. Tussen Sinterklaas en kerst werd duidelijk dat we daar wel tijd voor zouden hebben. Daar zijn we uiteindelijk héél erg blij mee, want ondanks dat we slechts een heel klein deel van dit hele grote land hebben bezocht… Wat hebben wij ontzettend genoten van Brazilië en de Braziliaanse mensen! Echt een héérlijk land, waar we:
- - een geweldige ervaring hadden om in de Pantanal maar liefst drie jaguars in vier dagen te mogen spotten!
- - verbaasd waren over het vele lekkere eten wat je hier kunt krijgen!
- - verliefd zijn geworden op de mensen. De enkele uitzondering daar gelaten; stuk voor stuk zijn de mensen super vriendelijk, enthousiast, goedlachs, behulpzaam, spontaan en ga zo maar door. Daarbij zitten er qua uiterlijk ook zeer veel goed gelukte exemplaren tussen!
- - ook weer het idee hadden dat iedereen gelijk is. Homo, hetero, lesbisch, trans of wat dan ook… Niemand kijkt er van om! Ook hier weer geldt dat iedereen zich lekker mag kleden en uiten hoe hij of zij dat wil.
99% zeker dat we ooit nog een keer terug gaan naar Brazilië. Maar voor nu breekt voor ons de laatste nacht aan op het Zuid-Amerikaanse continent en stappen we morgenavond in het vliegtuig richting Schiphol. De 14e februari (heel romantisch) verwachten we rond 12:15 uur te landen…
13 Februari 2023 - 01:43
Pa En Ma:
Mooi geniet no maar een dag daar.Als wij ons niet verslapen dan zijn we op tijd om jullie op te halen op Schiphol .
13 Februari 2023 - 01:44
Marloes:
Goede reis terug.
13 Februari 2023 - 09:16
Annet :
Geniet van de laatste dag! Blij al jullie weer heelhuids terug zijn!
13 Februari 2023 - 13:34
Mario En Marijke:
Wij gaan jullie reisverhalen missen, waar jullie ons in mee hebben getrokken van de 1e tot de laatste dag, in een woord geweldig zo ook de bijbehorende foto's, nogmaals bedankt voor het delen van dit alles, maar aan alles komt een einde, we wensen jullie een veilige terugvlucht en een behouden thuiskomst [e-1f618]
13 Februari 2023 - 17:33
Bernadet En Henk:
Nou een prachtige reis daar kun je op terug zien[e-1f44c]goede reis en ge zult wel moe zijn na zo'n vakantie...best vermoeiend haha.
Alle papa's en mama's weer heel blij!
13 Februari 2023 - 20:10
Jan Willem:
Een fijne vlucht terug naar huis en geniet nog maar na, van jullie vakantie.
groetjes JW en Beppie.
14 Februari 2023 - 16:41
Thierry :
Om te janken! Van verdriet en blijdschap dan hè. Jullie zijn weer terug in NL.
dank voor de waanzinnig mooie verhalen en foto’s. En tot gauw ziens! [e-1f64c]